groen met stenenOndergaande zonBamboeBuddha bellen
Salon Azur

Voor wie?

 

De Traditioneel Chinese Geneeskunst is in basis een preventieve geneeskunst. In China, waar geen financieel vangnet was in geval van ziekte, bezochten de mensen een arts ter voorkoming van ziekte. Ze betaalden voor de behandelingen, kruiden en adviezen. Werd iemand op een gegeven moment toch ziek, dan was de behandeling gratis! Er was immers door de ziekte geen inkomen meer!

De maatschappij verandert snel. Veel mensen hebben moeite met het bijbenen van al deze veranderingen, met stress als gevolg. Juist deze stress is één van de grootste slopers van ons lichaam.

Dus het ondergaan van een ontspannende behandeling of massage  kan  een groot verschil maken en is eigenlijk voor bijna iedereen een weldaad.

Bij  therapeutische behandelingen is er voorafgaand aan de behandeling een uitgebreide intake. Bij deze intake bekijken we samen welk probleem we aan gaan pakken en op wat voor een manier. Na de intake ontvang je een eerste kennismakingsbehandeling. Aan de hand van het behandelplan worden verdere afspraken ingepland.

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken. Tuina, shiatsu, voedingsadviezen, cupping, moksa of guasha. Uiteraard gebeurt dit in overleg.

Bij de therapeutische behandelingen kunnen adviezen in leefstijlaanpassingen een onderdeel van de behandeling zijn.

Vaak is op korte termijn al een verbetering van de klachten waarneembaar.

Regelmatige behandelingen kunnen onder andere goed werken bij:

Vermoeidheid – energietekort – slecht in je vel zitten – slaapproblemen – niet kunnen ontspannen – huidproblemen – gewichtsbeheersing – overgangsklachten – zwangerschap – bevalling – gewrichtsproblemen.